Spons en Tampondruk

Spons druk is een variant van puff druk. Deze druktechniek was heel populair was in de jaren 80, maar maakt nu een grote comeback. Spons druk is beschikbaar vanaf 25 stuks. Sponsdruk is een geweldige manier van drukken, doordat je een bepaald driedimensionaal effect kan leggen in uw design.

Spons druk is een variant van puff druk. Zoals bij puff druk zwelt de inkt ook op, maar het oppervlak heeft een heel zacht gevoel. Bij deze druk variant kan u bepaalde driedimensionale effecten leggen in uw designs. Zo kunt u uw tekst of enkele details uit het vlakke T-shirt laten komen. Hoe dan ook zal puff druk voor aangename verwondering bij uw gebruikers of klanten zorgen. Deze druktechniek die heel populair was in de jaren 80 maakt nu een grote comeback.

Tampondruk is net als offsetdruk een indirecte vorm van drukken. In een vlakke plaat (cliché) worden verdiepingen gemaakt. Deze verdiepingen worden gevuld met inkt, waardoor deze inkt wordt opgenomen door een gladde en elastische stempel van siliconenrubber (aangezien siliconen inktafstotend zijn). Hierbij wordt de inkt door de tampon overgebracht op het te bedrukken object. Doordat siliconen elastisch zijn, kunnen deze zich aanpassen aan ieder te bedrukken object. Hierdoor wordt het mogelijk ook een oneffen oppervlak te bedrukken. Er kan ook worden gekozen welke hardheid, vorm en grootte de tampon krijgt. Dit heeft een directe relatie met het te bedrukken oppervlak. (bron: Wikipedia)

Spons en tampondruk wordt gebruikt voor het bedrukken van allerlei soorten artikelen.  U kunt terecht bij Meulesteen B.V. voor zowel tampondruk voor promotionele als industriële doeleinden. Wilt u weten of meer informatie over onze spons/tampondruk? gebruik hier onze contact formulieren. We nemen zo snel mogelijk met u contact op.